حادثه تلخ و تأسفبار آتشسوزی در بندر شهید رجایی قطعاً خسارت بزرگی برای ایران عزیز به حساب میآید که کشته و مجروح شدن تعدادی از افراد خدوم و زحمتکش مشغول به خدمت و خدمترسانی در آن مجموعه تلخترین بخش آن است. همچنین بروز این حادثه در بزرگترین بندر صادرات و واردات کشور و همزمان با مذاکرات سیاسی ایران و امریکا و برخی احتمالات و شایعات امنیتی مرتبط با آن، به انعکاس رسانهای حادثه ضریب بالایی داده و آثار منفی زیادی بر افکار و حتی عواطف جامعه ما بر جای نهاد.
علاوه بر این دشمنان و مخالفان نظام و برخی فعالان پروژهبگیر عرصه رسانههای معاند یا روزمرهنویسان رسانههای زرد نیز به دنبال ایجاد چالش و تنش شناختی و روانی به جامعه با سوء استفاده از این رخداد برآمده بودند که از انتساب حادثه به خرابکاری رژیم صهیونیستی تا بزرگنمایی ناکارآمدی و ناتوانی داخلی را در بروز آن القا میکردند. ادعاها و القائاتی که همراه با برخی برداشتها و دغدغههای هیجانی و احساسی میتواند موجی از خشم و عصبانیت تا انفعال و سرخوردگی را تولید کرده و رسیدگی منطقی و بهنگام به مسئله، امدادرسانی به آسیبدیدگان و مهار آتش و خسارتهای آن را مختل و بینتیجه نماید. برخلاف این میل و هدفگذاری دشمنانه، خائنانه یا غافلانه، و با وجود گستره و عمق حادثه که با گرفتن دهها نفر قربانی و صدها نفر مجروح، شوک سهمگینی را به جامعه وارد کرده بود، موج سریع و گستردهای از همدلی همراه با ایثار و شرافت در سطوح مختلفی از مردم و مسئولان شکل گرفت و به میدان آمد که در مهار شرارههای آتش و آرامشبخشی به جانهای بیقرار خانوادههای داغ دیده و آسیب دیدگان، چون مرهمی التیام بخش و کاری محسوب میشود.
جلوههای زیبای این همدلی کریمانه و شرافتمندانه را میتوان به شرح موارد زیر بیان کرد:
۱- تشکیل صفهای طویل برای اهدای خون در شهر بندرعباس و هجوم مردم به مراکز اهدای خون در سایر شهرهای کشور، پس از اعلام نیاز سازمان خون که زن و مرد و پیر و جوان و از اقشار مختلف کشور، نوعدوستی و همدلی جامعه ایرانی را در شرایط سخت به نمایش گذاشته و به دنبال ایفای نقش در روند درمان مجروحان حادثه بودند.
۲- حضور میدانی جمعی از مسئولان دولتی که با عزیمت وزیر کشور شروع شد و سپس مسئولان دیگری نیز در منطقه حاضر شدند و حتی شخص رئیسجمهور آقای دکتر پزشکیان نیز با رفتن به بندرعباس و پیگیری امور و دلجویی از آسیب دیدگان و خانوادههای داغدار، دغدغهمندی، وظیفهشناسی و تعهد پیوند خورده با جایگاه حکمرانی و مسئولیت را ثابت نمودند.
۳- عزیمت داوطلبانه نیروهای امدادی و آتشنشان از نقاط مختلف کشور به منطقه و فعالیتهای بیوقفه و شبانهروزی برای کمک به آسیبدیدگان و مهار آتش که همین انگیزه و اراده درونی و دلسوزانه به اثربخشی اقدامات انجامیده و جلوهای زیبا از ایثار و جهاد به حساب میآید.
۴- بسیج ضربتی و سازماندهی نهضتی امکانات و ظرفیتهای مورد نیاز برای حل مسئله که توانست اقدامی از نوع واکنش سریع را برای مهار آتش از یک سو و فعالسازی بندر برای جلوگیری از بروز اختلال و تعطیلی در خدماترسانی را از دیگر سو تأمین نماید.
۵- به کارگیری امکانات و تجهیزات نیروهای مسلح از قبیل بالگردها و هواپیماهای آتشنشان سپاه و ارتش که به روند مهار آتش سرعت داده و همچنین با خنک کردن کانتینرهای در معرض آتش از تسری و گسترش آتشسوزی ممانعت میکردند و نشاندهنده تعهد نیروهای مسلح به مردم نیز به حساب میآمد.
مهمتر و زیباتر اینکه جان مایه اصلی تمامی این اقدامات و تلاشها، تعهد، وظیفهشناسی، نوعدوستی و ایثاری فراتر از وظیفه و حتی عواطف و احساسات عادی است که بعضاً مختص ملتها و هویتهای ریشهدار و معنوی مثل ایران میباشد که از عظمت روحی و باطنی برخوردار هستند.
از این رو و برای بازتاب دادن چنین خصلتهای شرافتمندانهای است که در پیام رهبر فرزانه انقلاب اسلامی به مناسبت این حادثه تلخ از کسانی که برای اهدای خون به صف ایستادند، تشکر ویژه میشود.